Kuulumiset CAS-vuosittain

Siirry alas

Kuulumiset CAS-vuosittain

Viesti  Admin lähetetty Ke Helmi 20, 2013 1:21 pm

CAS 27 - kaikki alkoi

CAS 27 pärähti meillä käyntiin kesken kauden, aloittihan tallikin toimintansakin vasta vuoden elokuussa. Tästä syystä myöskin kaikki hevoset starttasivat kesken kauden, ja jyvät erottuivatkin akanoista hetimmiten.

Vuoden nousija on ollut ehdottomasti ori Arctic Winds. Kolmivuotiskauden alussa sen voittoprosentti on hienot 50%, ja evm-sukuiselle hevoselle on hieno suoritus nousta G1-tasolle muutaman CAS-kuukauden aikana. Riippuen siitä miten Arctic juoksee nyt kolmivuotiaana, saattaa se siirtyä jalostuskäyttöön jo seuraavaksi vuodeksi. Millään ei kukaan malttaisi odottaa millaisia varsoja Arctic periyttää; onhan se luonteeltaan rehellisesti sanottuna aivan kamala, mutta menohaluja löytyy kyllä jaettavaksi asti -ja voi vitsit tuota väriä, jokainen Arcticin varsoista tulee olemaan voikkopohjainen joten sitä suuremmalla innolla odotellaan!

Potentiaalinen morsmaikku Arcticille olisi tamma Do Hate Love, sekin kolmevuotias semistayer joka kohosi ensimmäisellä kaudellaan G3-tasolle. Love on ollut varsin keskivertainen mutta mukiinmenevä juoksija, ainakin jos vertaa muutamiin muihin tallin juoksijoihin. Esimerkiksi tamma Jazzmine on tuottanut hienoisen pettymyksen juoksemalla niin huonosti. Se alkuun aina näyttää pysyvän hyvin mukana, mutta viimeistään viimeisessä kaarteessa tamma on aina hyytynyt ja yleensä tippunut alemmille sijoille kuin lumi katolta. Kokeilemme nyt josko lyhyemmät matkat olisivatkin Jazzylle parempia, mutta aika huonolta näyttää... Mikäli se ei vielä seuraavassakaan lähdössä pääse siirtymään allowance-tasolle, olisi tammalla varmasti parempi tulevaisuus joko risuesteillä tai sitten ihan ratsuhommissa. Jazzy onkin sen verran herkkä ja kiva ratsastaa, että siitä voisi saada ihan kelpoisan harrasteratsun, tai mikseipä vaikka esteratsuakin. Vielä kysymysmerkkinä on että jääkö tamma kotiin uranvaihdon jälkeen vai myydäänkö eteenpäin, mutta olisihan se mukava tulla tunnetuksi monipuolisena tallina laukka- risueste- ja ratsuhevosineen.

Sasnak Wilona muutti Atomic Racersiin viisivuotiaana aivan vuoden lopulla. Sitä pidettiin toivottomana tapauksena ja siksi halvalla lähtikin nätti hevonen. Luonnetta ei sen sijaan voi kehua mitenkään ruusuiseksi, ja koko viisivuotiskauden loppu menikin aika paljon tamman hankalaan persoonaan tutustuessa. Juoksut menivät pipariksi kun Wilonalla ja jockeyllä oli selkeitä erimielisyyksiä, ja asiasta piti palaveerata seuraavaa kautta suunnitellessa. Nyt yritimme lähestyä Wilonaa hieman uudella, rennommalla asenteella sen tahtiin mennen, ja kappasta vain -heti kuusivuotissynttäreiden kunniaksi tamma pokasi ensimmäisen sijan ja hypähti G2-tasolle! Joskus kannattaa siis todellakin pysähtyä miettimään ja ottaa ehkä hieman takapakkia päästäkseen eteenpäin.

Tietenkään vielä tälle vuodelle ei kasvattia ehtinyt syntymään, mutta jo seuraavana syyskuuna pitäisi Biennale GA:n ottaa kunnia tallin ensimmäisen kasvatin varsojana. Isäoriina on upeaakin upeampi Ratzenberger GA, josta toivon mukaan ainakin nähdään vielä paljon Atomivarsoja. Ensimmäinen kasvatti jää luonnollisestikin kotiin kasvamaan, ja alkuun emme varmaan kasvatteja myyntiin laitakaan omien kasvatuslinjojen luomista ajatellen.
avatar
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 36
Join date : 27.01.2013

Näytä käyttäjän tiedot http://atomicracers.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

CAS 28

Viesti  Admin lähetetty Su Kesä 09, 2013 1:07 pm

CAS 28 - Hitaasti mutta varmasti

Tämä vuosi sujui hieman hitaammin kuin oli suunniteltu, eivätkä hevoset kisanneet loppuvuodesta lainkaan. Alkuvuosi sujui kuitenkin sen verran hyvin että seuraavaa kautta katsellaan toiveikkaasti: Arctic Winds on G1-tasolla ja statistiikat hienot 11:5-2-0-2, eli voittoprosentti on 45% ja sijoitusprosentti hienot 81%! G2-tasolle päässyt Do Hate Love (14:3-2-3-1, 21%/64%) astutettiinkin orilla marraskuussa, joten ensimmäistä voikkovarsaa voidaan odotella tämän vuoden lopulla mikäli kantoaikana ei mitään hämminkiä satu. Love saattaa vielä varsomisensa jälkeen palata yrittämään G1-tasolle tilanteesta riippuen, mutta tamman prosentteja katsoessa tuntuu siltä että parasta on tyytyä siihen mitä on — G2 ei todellakaan ole mikään huono saavutus. Itse asiassa kaikki tallin kisaavat tammat uusinta tulokasta CutieCandyä lukuunottamatta ovat G2-tasolla. Tallin toinen uusi tulokas, pitkäkorvainen ja osuvasti nimetty The Rabbit on aloittanut heti hienon uran meille siirryttyään ja ponkaisi lähestulkoon suoraan G2-tasolle. Sen sijaan Sasnak Wilona on tuottanut meille hienoisen pettymyksen huonolla menestyksellään. Suvullisesti tamma on hyvä ja tuo talliin kaivatun Winkan emälinjan, mutta juoksu ei ole kärttyisälle tammalle maistunut. Harkinnassa olisi siirtää Wilona risuesteille, mutta liekö se niilläkään on pärjätäkseen. Ratsuksikin tamman voisi aina kouluttaa, mutta toisaalta se on luonteeltaan niin hankala ettei halukkaan ratsastajan löytyminen ole mikään itsestäänselvyys, saatika sitten jos sitä lähtisi muualle kauppaamaan uudelleenkoulutettuna. Terve hevonen on aina surku lopettaa näin pinnallisista syistä ja kyllä me Wilonan kanssa vielä yritetään jotakin keksiä, mutta rehellisesti sanottuna alkaa kimon kanssa olemaan aika nurkkaanajettu olo...

Jazzmine on ollut mallikelpoinen oppilas mikä esteratsun ammattiin tulee, ja tänävuonna sen kanssa aiotaan startata pienissä luokissa. Uranvaihtajaneidin lisäksi tallista löytyy nykyisin kaksi muutakin ei-laukkaajaa, turvahevosina toimivat quarterit Freaky Much sekä Charcoal Ayla. Molempia on jo kilpailutettu myöskin WRJ:n alaisissa kisoissa, Freaky on myöskin jo kantakirjakelpoinen ja täällä jo haaveillaan pienestä, erikoisvärisestä quarterkasvatistakin...

Biennale GA varsoi lokakuussa terhakan rautiaan tammavarsan, Atomicin ensimmäisen kasvatin joka sai nimekseen Rapunzel Atom. Rapunzel on ollut hyvin rohkea ja hyväluontoinen koipeliini ensimmäisistä päivistään lähtien, ja Biennale aiotaan tänä vuonna astuttaa toisen kerran kauniin tammavarsansa rohkaisemana.

Toiminta lähtee käyntiin meillä siis hyvin hitaasti, mutta sitäkin varmemmin!
avatar
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 36
Join date : 27.01.2013

Näytä käyttäjän tiedot http://atomicracers.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa